5

שחר, עשית את הבחירה הנכונה

נשיא מכבי חיפה מבין עסקים. אלישע לוי נשאר לעוד עונה בעיר הכרמל, התשואה והמניות өל שחר עולים והמכונה עובדת. אין ספק שהבחירה להשאירו בחיפה מצויינת, אפילו שאלישע נחמד, ביישן או שקט. אייל כהן מצדיע לנשיא

יום שני 03 מאי 2010
אייל כהן
ļp>לא בטוח שמכבי חיפה תזכה השנה באליפות, ואולי אף תזכה באיזשהוא תואר אם בכלל
בעונה שהתחילה פנטסטית בליגת האלופות ועשוייה להסתיים בקול ענות חלושה.

אבל מאידך, אלישע לוי זה לא רק מאמן, זה אדם ואישיות שמתאימה לחיפה כמו כפפה ליד. אלישע הביא למכבי חיפה שקט תעשייתי כפי שיענק'לה שחר אוהב בעסקיו הפרטיים. העסק דופק, אין כאב ראש, יענקל'ה יכול לישון בשקט ותאמינו לי שהשינה הזאת שווה לכל הקבוצה.

נכון, יבואו כל מיני פרשנים ויגידו אלישע נכשל בבחירת הזרים, אלישע יכל לסגור את הפער ולחתום אליפות עוד במחצית העונה, הכל נכון, אבל לפעמים יש דברים שאין להם שליטה עליהם.

פציעות משונות של שחקנים, פציעות שסחבו שחקנים עד לישורת האחרונה של העונה, הם אלה למעשה שהכריעו והובילו את הפועל תל אביב חזרה למאבק האליפות. הכל בעצם היה תלוי במכבי חיפה, אם הירוקים היו רוצים האליפות כבר הייתה בכיס במחזור ה-20.

אלישע יודע את המשמעות של המשחק הערב בבלומפילד, הפסד והאליפות עשוייה לחזור למרכז הארץ ולהפועל תל אביב, כמובן שלאחר שהמניות של לוזון עבדו לטובת המתח והדרמה של אחת הליגות מההזויות שיש באימפריית הכדורגל העולמۙ, אבל מה לעשות לשיטתו של לוזון הזמן והשעה של הקיזוז היו מתאימים. שההיסטוריה תשפוט את מעשיו. 


יניב קטן וניר דוידוביץ' בליגתȠהאלופות. העסק של יענקל'ה דופק

למרות הכל, אלישע לוי הוא מאמן מצויין, מעבר לנחמד שתמיד מתאריו. ביישן ועניו אולי, אבל מבין כדורגל.עם צוות מקצועי יציב ואיתן ביחד עם דרסיליה, שהובילו מספר קבוצות לצמרת בכדורגל הישראלי ועם טביעת עין של זרים מצויәנת, שתרמו רבות לכדורגל הישראלי עד היום.

ונקודה לסיום, גם אם מכבי חיפה לא תזכה בסופו של דבר באליפות בתום העונה, בליגת העל של לוזון יכולים לברך את  מחלקות הנוער של מכבי והפועל חיפה ואף הצפון כולו, שמרכיבים כמעט את כל קבוצות ליגת העל בישראל.&nbͳp; לדוגמא: יובל אבידור, מאור בוזגלו, אלי גוטמן, גילי ורמוט, איתי שכטר ועוד רבים וטובים שגדלו בצפון מפארים את הליגה הישראלית.

תמונות: האתר הרישמי - מכבי חיפה.

תגובות

טלספורט בפייסבוק