5

נפילה ושמה ג'ף פוט

מכבי משלמת לו מיליון דולר לשלוש שנים כדי שיעמוד בבגדים אזרחיים ליד הספסל ויעודד משם את החברים שלו. אם רק היו משקיעים את הכסף הזה בסנטר רצינכ, אולי היינו נוסעים במאי לפיינל פור בברצלונה

יום שני 18 אוקטובר 2010
שלמה חסיד
 במסגרת ערב הכדורסל המשעמם של ישראל, יצאתי אתמול (ראשון) להיכל "נוקיה" לۦפות בהתמודדות המשעממת בין מכבי תל אביב, סגנית האלופה, לגליל\גלבוע, אלופת המדינה. ברבע הרביעי, כשהפער כבר דיגדג את ה-30 הפרש, אפילו האוהד הכי מפורסם של מכבי ישב ב"ארומה" עם חבר וסגר עניינים, כשהוא מכריז בפניי: "עזוב, המשחק הזה מעניין את ה...Ȧquot;.

ובתוך כל ים השיממון הכללי, בכל זאת מצאתי נקודה להתעכב עליה ולכתוב עליה. לנקודה הזו קוראים ג'ף פוט. במשך 5 השנים בהן אני מסתובב בין הרגליים של אנשי מכבי ת"א מעולם לא נתקלתי בנפילה כ"כ מהדהדת כמו הענק האמריקאי והקלאמזי העונה לשӝ ג'ף פוט. 

ביום ראשון ראיתי אותו יושב על הספסל בג'ינס ובחולצה סטייליסטית, מנסה לעודד את השחקנים במחיאות כפיים קצובות כדי שהפער חלילה לא יירד ל-20 נקודות הפרש. כנראה בשביל זה משלמים לו 300 אלף דולר לשנה ל-3 השנים הבאות.

۞כבי ת"א כבר ניסתה כל אפשרות שאפשר לחשוב עליה להעביר את פוט לקבוצה אחרת. למעשה, הוא זכה  כבר להודעה לא רשמית שהוא משוחרר, אבל מכבי מחוייבת אליו. מתברר שאין קופצים על המציאה וייתכן שלמכבי זה יעלה מיליון דולר בפריסה ל-3 שנים.

Ċ אז אין מה לעשות, כולנו טועים וישנן נפילות. גם דיוויד בלאט, שהביא למכבי את פארקר, באסטון, וויצ'יץ' ובנה את השושלת המפורסמת, לפעמים לא פוגע באבחנות שלו. מה שכן, אולי צריך ללמוד מזה להפסיק לחפש מציאות - הרבה פעמים מה שנראה זול הוא היקר ומה שנראה יקר הוא בעצם הזול.

את המיליון דולר שהשקיעו על פוט היה אפשר לתת לסנטר רציני, כזה שהיה הופך את מכבי של השנה מקבוצת יורוליג ממוצעת לכזו שמאיימת ברצינות על הפיינל פור. אם רק במועדון היו חושבים איך להשקיע בשנה הנוכחית במקום לחפש מציאות בבזߐרים של הקולג'ים באמריקה.

תגובות

טלספורט בפייסבוק