5

ארבעה צעדים לאחור

צ'לסי של אברהם גרנט הייתה חייבת לנצח את טוטנהאם בכדי להישאר בתמונת האליפות, אלא שלמרות שכבשה רביעייה סיימה את הדרבי הלונדוני עם נקודה בתיקו 4:4 מדהים. במקביל- היונייטד ניצחו 0:2 את בולטון

יום רביעי 19 מרץ 2008
מערכת TELESPORT
מוליכת הפריימרליג והאלופה הגאה, מנצ'סטר יונייטד, עשתה את העבודה גם היום {רביעי} וגברה בתוצאה 0:2 מצמד של כריסטיאנו רונאלדו כמובן על בולטון וונדררס שספגה הפסד ליגה חמישי ברציפות. 

בזכות הניצחון הקליל, האלופה הגדילה את הפער מהתותחנים לשלוש נקודות וביום ראשון הקרוב תפגוש למשחק אדיר את ליברפול באולד טרפורד. ניצחון על סגנית אלופת אירופה, והדרך לאליפות נראית סלולה עבור היונייטד.

Ċמחצית ראשונה: הצגת היחיד של כריסטיאנו רונאלדו

בדקה ה-9 השדים האדומים חוגגים.
בולטון רצתה להעביר את הדקות הראשונות ללא ספיגה, אולם ההגנה החלשה שלה שוב חיבלה בתוכניות המוקדמות. כדור קרן פשוט לכאורה הוגבה לעבר הרחבה, ושלל טעויות בתוך הרߗבה איפשרו לכריסטיאנו רונאלדו להשתלט על הכדור 10 מטרים מול השער, ומשם הדרך לחגיגות מאוד קצרה. 0:1 למנצ'סטר יונייטד. 

בדקה ה-19 רונאלדו חוגג צמד. מיהו השחקן הטוב ביותר בעולם כיום? קשה שלא ۜבחור בכוכב הפורטוגלי, הלא הוא כריסטיאנו רונאלדו. לאחר עבירה שנעשתה עליו, השחקן המצטיין באנגליה אשתקד שלח כדור חופשי מ-30 מטרים היישר לרשת בדרך לצמד מדהים. 0:2 למנצ'סטר יונייטד. 

לאחר שערו השני של כריסטיאנו רונאלדו, בולטו۟ ניסתה לחזור למשחק בעזרת בעיטות ממרחק רב מצידו של החלוץ, מתי'ו טיילור, אולם המזל לא בדיוק חבר לוונדררס הערב.  

בדקה ה-35 פורטוגלי נוסף, נאני, היה קרוב להעלות ללוח הכובשים ששלח צמד בעיטות לעבר שערו של עלי אל הבסי. הראשונה נעצרה ӑגופו של גרטר סטיינסון ומיד אחר כך החטאה גדולה נוספת של נאני מנעו מהיונייטד לסגור סופית את הסיפור.

בתוך תוספת הזמן כריסטיאנו רונאלדו יכול היה להוסיף לרזומה גם בישול יפיפה כשהשתלט על הכדור בצד שמאל של הרחבה ומסר לג'ון אושה באומנות מן האוויר, אך הבלם חסר הטכניקה בעט החוצה. 0:2 למנצ'סטר יונייטד במחצית.

מחצית שנייה: טיול לשדים האדומים 

בדקה ה-52 בולטון יכלה לחזור למשחק כשהחלוץ, קווין דייויס, בעט לעבר השער̠מ-18 מטרים אולם תומאש קוז'אק שפתח בהרכב בעקבות פציעתו של פטר צ'ך הדף מצוין.

בדקה ה-66 כריסטיאנו רונאלדו הגיב עם בעיטה משלו ששלח טיל בליסטי 18 מטרים מן השער, אולם הפעם עלי אל הבסי היה במקום.

אלכס פרגוסון הפנים את הניצחון המתקӨב, ובדקה ה-70 ערך חילוף כפול בכדי לתת מנוחה לשחקניו הבכירים. אנדרסון יוצא ובמקומו נכנס פול סקולס, ו-ווין רוני נכנס על חשבונו של לואיס סאהה. 

נדמה כי בחדר ההלבשה בזמן המחצית בולטון התחננה בפני כריסטיאנו רונאלדו וחבריו לרחם עליה, ולאוӨך המחצית השניה התקפת השדים האדומים נרדמה בעמידה. 0:2 למנ'צסטר יונייטד בסיום.

מנצ'סטר יונייטד: תומאש קוז'אק, דארן פלטשר, ג'רארד פיקה, נמניה וידיץ' {ווס בראון 58}, ג'ון אושיי, כריסטיאנו רונאלדו̬ אנדרסון {פול סקולס 70}, אואן הארגריבס, נאני, קרלוס טבז, לואיס סאהה {ווין רוני 70}. 

בולטון: עלי אל הבסי, גרטר סטיינסון, אנדי אובריאן, עבדולאייה מייטה {ניקי האנט 45}, ריקארדו גארדנר, אל חאדג'י דיוף, גאבין מקאן, דני גות'רߙ {סטליוס ג'יאנקופולוס 82}, ג'ואי אובריין, מתי'ו טיילור, קווין דייויס.  

במקביל למפגש בין היונייטד לבולטון, נערך בוויט הארט ליין המשחק הגדול ביותר שראינו בפריימרליג העונה. טוטנהאם שגברה על צ'לסי בגמר גביע הליגה האנגלי רק לפני כחߕדש, שוב קילקלה את התוכניות לאברהם גרנט וחניכיו. דידייה דרוגבה {3}, מייקל אסיין {20} וג'ו קול עם צמד {80,52} הוליכו את הכחולים ליתרון במשך שלוש פעמים, אך בכל פעם התרנגולים יצאו מן הקבר בדרך לשוויון 4-4 מדהים. 

לאחר שער השוויון הסופי ӑהחלט של רובי קין {88} דימיטיר ברבאטוב יכול היה להשלים שער חמישי ולסגור את הסיפור שלוש דקות בתוך תוספת הזמן, אך הצלה גדולה של קרלו קודוצ'יני שמרה לפחות נקודה לכחולים. בעקבות איבוד צמד הנקודות, צ'לסי כעת רחוקה בשתי נקודות מן המדורגת שניה, ארסנל, אותה תארח ביום ראשון בסטמפורד ברידג' לקרב שיכול לסגור סופית מבחינתה את מאבקי האליפות. 

 
מחצית ראשונה: שליטה כחולה

דידייה דרוגבה מוצא את הרשת.
כבר לאחר 3 דקות דידייה דרוגבה דאג להעלות את צ'לסי ליתרון. הגבהה מצוינת מצידו של הקפטן, ג'ון טרי, מאגף שמאל תפסה את הגנת התרנגולים לא מוכנה, וחלוץ חוף השנהב קפץ על ההזדמנות בכדי לכבוש בראשו את שערו השישי העונה. 1:0 לצ'לסי. 

בדקה ה-11 התרנגולים חוזרים במהירוӪ למשחק. כדור חופשי מצוין מאגף ימין מצא את ראשו של ג'ונתן וודגייט שהתגנב מאחור הגנת צ'לסי, והבלם שכבש את שער הניצחון בגמר הגביע האנגלי מול הכחולים שיחזר את המעשה. 1:1

היתרון חוזר לכחוߜים. איזה משחק גדול מתרחש בוויט הארט ליין. בדקה ה-20 ג'ו קול חלף בקלילות על פני הגנת התרנגולים ומצא את מייקל אסיין. הקשר הגנאי ניצל יציאה אומללה של פול רובינסון בכדי להקשית באומנות מעליו, ולהחזיר את היתרון לכחולים. 2:1 לצ'לסי
č
מאז השער של מייקל אסיין בלט בשורות הכחולים בעיקר שחקן אחד, ג'ו קול. הקשר האנגלי שבישל את השער לחברו הגנאי ופורח מאז אברם גרנט זכה בתפקיד המנג'ר, החל להשתלט על מרכז השדה וכמו קשר אחורי ניהל את המשחק.

התרנגולים ניסו למצוא את שער השוויון השני, אולם הכחולים במחצית ראשונה פנטסטית לא נבהלו וירדו לחדר ההלבשה ביתרון. 2:1 לצ'לסי במחצית.

מחצית שניה: שמונה שערים, וחגיגה לצופים.

כבר בפתיחת המחצית, חואנדה ראמוס נאלץ להשߪמש בחילוף הראשון. ג'רמיין ג'נאס שנפצע ככל הנראה בסיום המחצית הראשונה יוצא, ובמקומו נכנס טום האדלסטון. 

צ'לסי מבבסת את היתרון. כוכב המחצית הראשונה, ג'ו קול, המשיך את היכולת הפנטסטית גם בפתיחת המחצית השניה ובדקה ה-52 תרגם את היכולת הטובה לשער. הקשר האנגלי קיבל מסירה מקלוד מקללה הוותיק, חלף בקלילות על פני ההגנה הרעוע של התרנגולים ומזווית לא פשוטה באגף ימין שלח בעיטה מלאת רגש שעברה מעל פול רובינסון והתגלגלה באיטיות לעבר הרשת. 3:1 לצ'לסי.

בולגרי להצלה. נגמר המשחק? לא אם תשאלו את דימיטר ברבאטוב. בדקה ה-61 בשחזור של השער הראשון, החלוץ הבולגרי בתפקיד הכובש התרומם מעל הגנת צ'לסי לכדור קרן ובנגיחה לעבר הפינה הנגדית לא השאיר לקרלו קודיצ'ינә שום סיכוי. 3:2 לצ'לסי. 

אם וועדת הפריימרליג עדיין לא החליטה על החמצת העונה, רובי קין מספק מועמדות רצינית ביותר. בדקה ה-65 דימיטר ברבאטוב במסירת אומן אמיתית מצא את החלוץ הוותיק שמ-6 מטרים בעט היישר לרגליו של קרלו קודיצ'יני. 

תרנגולים בהיסטריה. אברם גרנט ערך חילוף הגנתי כשהוציא את החלוץ, סלומון קאלו, במקומו של הבלם, אלכס, ובדקה ה-75 המאמן הישראלי כנראה הצטער על הבונקר של קבוצתו. כמו שני השערים הקודמים של התרנגולים, תחילת המהלך היה ממצב נייח. רובי קין הגביהה כדור קרן לעבר הרחבה, וטום האדלסטון שנכנס כמחליף ניצל בלבול בהגנה הכחולה בכדי לשלוח טיל לעבר הרשת. 3:3 מדהים בוויט הארט ליין. 

ג'ו קול עם צמד. 5 דקות חלפו מאז̠התרנגולים כפו שוויון, ומי אם לא ג'ו קול הצליח להחזיר את היתרון לכחולים. דידייה דרוגבה מצא את הקשר בתוך הרחבה, ובסיבוב סטייל עופר שיטרית אקס ווסטהאם יונייטד נעמד מול פול רובינסון, ובקור רוח מעורר גאווה שלח טיל לעבר החיבורים. 4:3 לצ'לסי. 

רובי קין מקפיץ את הוויט הארט ליין. המשחק הטוב ביותר שראינו העונה בפריימרליג, מתרחש ללא ספק בוויט הארט ליין. בדקה ה-88 רובי קין השתלט על הכדור בצד שמאל של הרחבה ובבעיטה מסובבת שלא הייתה מביישת את רוברטו קרלەס היישר לחיבורים קבע שוויון מדהים. 4:4

3 בתוך תוספת הזמן דימיטיר ברבאטוב יכול היה לכבוש את השער החמישי, אולם מחמישה מטרים הכוכב הבולגרי בעט לעבר הפינה הימינית ורק עצירה ענקית של קרלו קודוצ'יני מנעה מצ'לסי הפסד. 4:4 מדӔים בסיום.

טוטנהאם: פול רובינסון, אלן האטון, ג'ונתן וודגייט, לדלי קינג {דארן בנט 68}, פסקל צ'ימבונדה, ארון לנון, ג'רמיין ג'נאס {טום האדלסטון 45}, דידייה זוקורה, סטיד מלברנק, רובי קין ודימיטר ברבאטוב.

צ'לסי:
קרלו קודיצ'יני, אשלי קול, ג'ון טרי, ריקארדו קארבליו, פאולו פריירה {אנדריߙ שבצ'נקו 90}, קלוד מקאללה, מייקל אסיין, פרנק למפארד, ג'ו קול {מיכאל באלאק 82}, סאלומון קאלו {אלכס 71} ודידייה דרוגבה.

תגובות

טלספורט בפייסבוק